már
2

Az, hogy milyen esküvőt szeretnél, nagyban befolyásolja a helyszín kiválasztását. Hiszen, ha hagyományos, mulatós-lagzis esküvőt szeretnél, nem biztos, hogy a legjobb választás egy négy csillagos budapesti szálloda. De az elegáns partyjellegű esküvő sem illik egy csárdába.

Hagyományos, magyaros esküvőt szeretnél? Ha ragaszkodsz a hagyományokhoz, a lánykikérést követően jön a polgári és egyházi szertartás, majd a vacsora és a lakodalom. Általában a vendégek szórakoztatásában részt vesz a vőfély is, akinek egész nap feladata, hogy ne hagyja leülni a hangulatot. Egy igazi lagziban zenekar (élő zene) gondoskodik a megfelelő talpalávalóról. Összességében azt mondhatjuk, hogy ez e legköltségesebb esküvő: a vendégvárásnál illik ételről, italról gondoskodni, majd a lagzi helyszínére érve ugyancsak, hiszen ez idő alatt készülnek a párról a beállított képek is. Ezt követi az ünnepi vacsora. És ne feledjük, hogy igazán mulatós, lagzis hangulat akkor tud kialakulni, ha sok vendéget hívsz. És persze minél korábban kezdődik a nap, a gyülekezés, annál többe kerül az esküvő, hiszen ételt, italt (főleg nyáron, mikor 40 fok van árnyékban) muszáj a vendégeknek kínálni.

Elegáns, "városi" esküvő? Jellemzői, hogy egy nagyon elegáns környezetben (szálloda, kastély) kerül megrendezésre. Általában kihelyezett szertartással kezdődik és nem mindig követi egyházi esküvő. A helyszín kiválasztása, a menü összeállítása, a dekoráció, az egyéb programok a vendégek szórakoztatása érdekében (cockail-service, tűzijáték, galamb- vagy pillangóreptetés, esetleg járműkölcsönzés, stb.), mind az igényességet, eleganciát tükrözik. Általában ceremóniamester segít a vendégek koordinálásában. Ez az angolszász "master of ceremony" magyar megfelelője, egyre inkább elterjedőben van Magyarországon is. Csak a szükséges kommunikáció a dolga, ellentétben a vőféllyel, játékokkal és egyéb ötletekkel nem szórakoztatja a vendégeket, inkább házigazda szerepe van. A vacsora alatt esetleg háttérzenekar biztosítja a kellemes hangulatot, azt követően pedig DJ gondoskodik a bulihangulatról. Hát ez az esküvőforma sem tartozik a költségtakarékos megoldások közé!

Party-jellegű esküvő? Ez az esküvői forma most van elterjedőben Magyarországon, a "legtrendibb" és egyben talán a legolcsóbb megoldás. Nem kell a vendégek etetéséről és szórakoztatásáról egész nap gondoskodni.  Minimálisra csökkenthető a dekorációs költség is. A ceremóniát követően olyan helyen folytatódik a délután, amely alkalmas egy party megrendezésére. Ez lehet egy kert, vagy egy elegáns étterem. Jellemzői, hogy inkább társasági esemény, a hozzá tartozó kellékekkel, azaz felszolgált hidegtálak, finger food, sok pezsgő, kellemes háttérzene, esetleg kényelmes kerti bútorok és nem tart tovább 3-4 óránál. Megelőzheti egy, a szűk család számára tartott esküvői ebéd, és a party az esti órákban kerülhet megrendezésre a többi vendég számára.

Hát, válasszon mindenki ízlése szerint!

Folytatjuk.....!

Darvas Piroska

esküvői tanácsadó, esküvőszervező

www.pontnektek.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pontnektekeskuvoszervezes.blog.hu/api/trackback/id/tr231798733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása