aug
11

Az angolszász országokban, ha a menyasszony felkér a barátnői közül valakit koszorúslánynak, az általában igen nagy megtiszteltetés és fontos szerepet jelent nemcsak az esküvőn, de az előkészületekben is. Ők azok, akik végig részt vesznek az esküvő szervezésében, segítenek a menyasszonynak bizonyos döntések meghozatalában, beszerzésben, nagy szerepük van az esküvői ruha kiválasztásában, lelki társai a menyasszonynak ebben az izgalmas időszakban és természetesen ők szervezik az esküvő előtt a fergeteges leánybúcsút is. A menyasszony pedig általában valami apró ajándékkal kedveskedik barátnőinek, jelképesen ezzel meg is köszöni nekik, hogy végig mellette voltak életének ezen örömteli pillanataiban.

Véleményem szerint nagyon jó lenne, ha kicsiny országunkban is terjedne ez a szokás és a menyasszony nagyobb szerepet szánna a koszorúslányoknak, nem csak abban merülne ki a feladatuk, hogy a szertartások előtt ők vonulnak be elsőként. Persze jó lenne, ha a felkért koszorúslányok is aktívabbak lennének és feltalálnák magukat ebben a szerepben. De azért már vannak erre utaló jelek, nekem is volt már alkalmam végig kísérni olyan esküvőt, ahol a koszorúslányok is részt vettek valamennyire az előkészületekben.

A fontos feladathoz illik a gyönyörű ruha is, ami lehetőség szerint legyen összhangban a dekorációban használt fő színnel. Nézzünk erre néhány gyönyörű példát:

22319 B190 B122 20926

 

 

 

 

 

 

FG2 TAFFETA FG4 TAFFETA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És a kedvenceim; abszolút vidámak, fiatalosak, de az is igaz, hogy egy visszafogott hangulatú esküvőhöz nem ezek a ruhák illenek.

16542 46716 12171

 

 

 

 

 

 

 

 

16536 1291004 36601

 

 

 

 

 

 

 

 

 Forrás: www.tiffanyprom.co.uk.

 

Darvas Piroska

esküvői tanácsadó, esküvőszervező

www.pontnektek.hu

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pontnektekeskuvoszervezes.blog.hu/api/trackback/id/tr612214108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása