máj
10

A fotó az, amely évek múltán is megmarad számotokra esküvőtökről. Ezeket fogjátok gyerekeiteknek, unokáitoknak mutatni. Mivel a legtöbb ember életében ezek megismételhetetlen pillanatok, mindenképpen nagyon körültekintően kell kiválasztani az esküvői fotóst. Hangsúlyozom - esküvői fotóst! Nem szabad megelégedni azzal, ha egy barát, rokon fölajánlja, hogy majd fotóz az esküvőtökön. Nincs annál kellemetlenebb helyzet, mikor a fotós lemarad a nagy pillanatokról, mert éppen elment egy pohár italért, vagy eldumálta az időt a rég nem látott ismerőssel, rokonnal. Ezeket a felajánlásokat udvariasan hárítsátok el azzal, hogy szeretnétek, ha esküvőtök napján veletek együtt örülne, szórakozna és nem munkával töltené az idejét.

Az igazán jó esküvői fotóknak nem csak szépnek kell lenniük, hanem az egész nap eseményeit el kell tudniuk mesélni, vissza kell tudni adni azt a hangulatot, amely esküvődet jellemezte. A jó szakember azokat a pillanatokat is megörökíti, amit a legtöbb ember észre sem vesz; a készülődés pillanatait, a menyasszonyt, vagy a vőlegényt körülvevő barátok vidám mosolyát, egy-egy legördülő könnycseppet nem csak az örömszülők arcán, ellesett pillanatokat, stb.

Hogyan tudod eldönteni ki a jó esküvői fotós?

1. Alapvető kérés, hogy mutasson referencia anyagot.

2. Kérdezz rá, milyen felszereléssel és hány darab fényképezőgéppel dolgozik?

3. Milyen gyakran fotóz esküvőket? Értelemszerűen, ha csak hobbyfotós, nem ő lesz a megfelelő ember számotokra.

4. Mennyire nyitott az újdonságokra, hogyan képzeli el a beállított képek elkészítését?

5. Milyen formátumban adja át számotokra az elkészített fényképeket?

6. Mit tartalmaz a vállalási ár? Hány órát van jelen esküvőtökön?

7. Milyen garanciát tud nyújtani, ha baleset, vagy betegség miatt ő nem tud részt venni esküvőtökön?

8. A legfontosabb pedig a szimpátia: nem mindegy, hogy kivel vagytok együtt akár 10-12 órát, mennyire tudjátok a társaságában fesztelenül, jól érezni magatokat. A szép fotók egyik kulcsa a jó hangulat. A fotósnak ahhoz is kell értenie, hogyan tudja kihozni belőletek legjobb formátokat életetek egyik legfontosabb napján.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kellemes napot,

Darvas Piroska

esküvői tanácsadó, esküvőszervező

www.pontnektek.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://pontnektekeskuvoszervezes.blog.hu/api/trackback/id/tr211989500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása