aug
13

A hagyomány, hogy köszönőajándékot ad az ifjú pár az esküvőn részt vevő vendégeknek Olaszországból származik, ahol az első ilyen ajándékok egyike az öt szem cukrozott mandula volt.  Ezek az egészséget, a boldogságot, a hosszú életet, a gazdagságot és a termékenységet szimbolizálják. Manapság ez a köszönőajándék a legelterjedtebb és igazán szép kiegészítője lehet az esküvői dekorációnak, színes tüllbe vagy dobozkába csomagolva.

Manapság azonban csak a képzeletünk és persze pénztárcánk szab határt annak, hogy milyen ajándékkal kedveskedjünk az esküvő napján velünk együtt mulatozó násznépnek. A kézzel készített bonbontól kezdve a pár nevével és az esküvő dátumával ellátott italokon keresztül a hűtőmágnesig vagy mézeskcsalásig igen széles a skála esküvői köszönőajándékokból.

Ha szűkös az esküvői költségvetés, vagy egyszerűen a menyasszony úgy érzi, hogy szeretné a kreativitását kiélni, saját magunk is készíthetünk ilyen ajándékokat. Nem beszélve arról, hogy ezzel sokkal személyesebbé válik a köszönőajándék. Néhány példa, ami házilag is könnyen elkészíthető: mézeskalács amire rá lehet cukormázzal írni az esküvő dátumát és a monogrammokat, potpuri száraz illatos virágokból, apró levelndulás tasak, apró színes cukorkák, sütemények amit saját készítésű tasakba rakunk, de egy kreatív menyasszonynak nem hiszem, hogy gondot okoz, mivel kedveskedjen vendégeinek. 

Reception, Pink, Dress, Ceremony, Wedding, Bridesmaids, Invitations, Favors, Favor, Boxes, Satin, Gifts, Bows, FreeWedding, Reception, Candy, Favor, Boxes, Personalized, Butter, Mms, PeantWedding, Candy, Cone, The wise bride, Almonds 

dekor6

 

 

 

 

 

Forrás: www.projectwedding.com; www.martuti.hu

Darvas Piroska

esküvői tanácsadó, esküvőszervező

www.pontnektek.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pontnektekeskuvoszervezes.blog.hu/api/trackback/id/tr742219083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása