már
9

Az előző bejegyzésben a helyszín kiválasztásával kapcsolatos szempontokkal és költségtakarékos megoldásokkal foglalkoztunk.

Most nézzük át a másik, az esküvői költségvetést jelentősen befolyásoló tételt, a dekort.

Az esküvői dekor az alábbiakból áll:

  • templom dekorációja
  • helyszín dekorációja
  • autó(k) díszítése
  • esküvői csokor, dobócsokor
  • szülőköszöntő csokor
  • kitűzők (vőlegény, örömapák, tanúk)
  • sziromszóró kosár a koszorúslányoknak
  • felnőtt koszorúslányoknak esetleg csokor vagy egyéb (pl. kardísz)

Ötletek a költségek csökkentéséhez:

Ha nem áll rendelkezésetekre korlátlanul annyi pénz, amennyit csak szeretnétek - ezzel szerintem nagyon sokan így vagyunk - a templom dekorálásánál jelentős összeget tudtok megtakarítani. Érdemes érdeklődni, hogy a templomban előttetek nincs-e esküvő, mert ebben az esetben meg lehetne osztani a dekorációs költségeket. Ha ragaszkodtok a virágdekorhoz, beszéljétek meg a dekorossal, hogy olyan díszeket készítsen, melyek a szertartást követően átszállíthatóak a vacsora helyszínére. De kellőképpen gyönyörű és az alkalomhoz illő tud lenni, ha csak fehér szalagokkal dekoráltok (és sokkal olcsóbb).

Szerintem a legfontosabb, hogy a helyszín - ahol a legtöbb időt fogjátok tölteni a vendégeitekkel - legyen káprázatos. A virág a legszebb, de egyben a legdrágább dekorációs eszköz. Mindenképpen szezonális virágot válasszatok, illetve olyat, amely Magyarországon, Európában jellemző. Nem érdemes ragaszkodni a külföldi weboldalakon látott meseszép egzotikus virágokhoz, mert valószínű, hogy ezek beszerzése kicsiny országunkban valamivel többe kerül. Szintén gondoljátok végig, hogy egy augusztusi vagy szeptemberi esküvőre van-e értelme tulipánt rendelni, aminek beszerzése ugyan nem ütközik akadályba, de ÁRA van.

Legfontosabb szempont legyen, hogy hova szeretnétek rakni a teremben virágot: lehet, hogy érdemesebb egy-két nagyobb kompozíciót a teremben elhelyezni, mint az összes asztalra készíttetni virágdíszt. Természetesen a főasztalon mindenképpen legyen virág.

Ha a székek jó állapotban vannak, esetleg még passzolnak is az esküvő színvilágához, nem fontos székszoknyát bérelnetek. Talán elegendő a támlákra egy nagyobb organza- vagy tüllmasni.

Előzetes: egyéb költségcsökkentő ötletek

Darvas Piroska

esküvői tanácsadó, esküvőszervező

www.pontnektek.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pontnektekeskuvoszervezes.blog.hu/api/trackback/id/tr721823758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása