már
25

Ősz

Szeptember - az utóbbi pár év tendenciáit tekintve abszolút főszezonnak tekinthető esküvő szempontjából. A szeptemberi időpontok szinte hamarabb betelnek, mint a május, június. Kellemes az időjárás, még nem jellemző a csapadék sem. Két évvel ezelőtt egy szeptember 9-i esküvőn volt az év legmelegebb napja. A pár és vendégei maximálisan kitudták használni a helyszínen található lehetőségeket (szabadtéri medence, wellness),  így már délelőtt nagyon jó hangulat kerekedett, amit a délutáni esküvő csodálatosan megkoronázott.

Október - ez a hónap ajándékoz meg bennünket a legszebb természetes fényekkel. A nap már nem süt olyan élesen és erősen, a természet hihetetlen színes ruhában pompázik. Ezeket az adottságokat mindenképpen ki kell használni a kültéri fotózás alkalmával. Aki ezt az hónapot választja esküvője időpontjául érdemes ezeket a meleg, kellemes színeket a dekorációban is alkalmaznia.  Lehet még tervezni külső szertartást, de legyen adott a lehetőség beltéri variációra is, ha úgy alakul az időjárás. Hivatalos ünnepünk október 23., az ezt megelőző napra is lehet tervezni esküvőt.

November - ez a hónap átmenet az ősz és a tél között - kicsit szürke, kicsit borongós, csapadékos - egyszóval nem nevezhető ideális esküvős időpontnak. Nyugodtan mondhatjuk, hogy e hónap beköszöntével véget ér az esküvői szezon. A dekorációba viszont belevarázsolhatjuk a Halloween partyk hangulatát. Nagyon sok menyasszony szereti egy tűzijátékkal megkoronázni az estét, novemberi esküvő esetén ezt jó ötletnek tartom, hiszen már hamar sötétedik. Jó esélyeink vannak a helyszínen és a szolgáltatóknál engedmények elérésére, hiszen ez már nem főszezon és még az évvégi buliszezon sem kezdődik.

Ellenérvek - szeptember, október hónapban már az iskolakezdéssel kell számolnotok (vendégeitek pénztárcáját illetően is.). November már ködös, csapadékos hónap, így nem jöhet szóba kültéri ceremónia, vagy fotózás.

 

Holnap következnek a téli esküvők előnyei-hátrányai.

Kellemes napot,

Darvas Piroska

esküvői tanácsadó és esküvőszervező

www.pontnektek.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://pontnektekeskuvoszervezes.blog.hu/api/trackback/id/tr711867283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása