aug
4

Vintage stílus

 

Mindazoknak szeretném ajánlani ezt az esküvői stílust, akik vonzódnak a romantikához, a '20-as, '50-es, '60-as évek hangulatához, a múlt századhoz, szeretik a sok csipkét, tüllt, a hercegnői pompát, a "hollywoodi filmsztáros" hangulatot vagy a retrót. Leginkább Észak-Amerikában terjedt el, de kontinensünkön az Egyesült Királyságban is igen népszerű a vintage esküvő.

Jellemzői:

Ruha - a legegyszerűbb 'hálóing' fazontól a csipkés fűzővel kiegészített csillógó, tündöklő darabokat is lehet választani. Viszont az '50-es '60-as évek stílusához az ún. rock and roll fazon illik, ami kicsit balerinás, térdig érő a szoknya része, sok anyag van benne és tüll, derékon esetleg széles szalaggal. Természetesen ehhez a stílushoz a magassarkú cipő nem illik, helyette válasszuk inkább a lapos darabokat.

Kiegészítők - elengedhetetlen kiegészítő a csipke fátyol, vagy a csillogó tiara fejdísz, esetleg kalap hálóval és a hosszú kesztyű. Természetesen ezekhez az igazgyöngy vagy a strasszos csillógó ékszerek illenek leginkább.

Helyszín, dekor - ha vintage esküvőt tervezel, célszerű azt a kort elképzelned, amelyet meg szeretnél jeleníteni valamennyire az esküvődön. Kicsit bele kell élned magad az akkori nők életébe, máris könnyebben fog menni a dekor kitalálása. Jó döntés lehet a kastély, vagy egy belvárosi palota, melynek van bálterme, nagyobb esküvő esetén egy múzeum. Dekorációban is fontos kiegészítők a csipke, tüll, sok élővirág, üveg, kristály, porcelán, igényes terítés. Valamivel egyszerűbb a döntés, ha a retró hangulatot választod, egy jó helyen lévő étterem, melynek van kertje, tökéletes helyszín lehet.

Ha a századforduló hangulatát szeretnéd felidézni, szerintem nem lehet kihagyni, hogy old timer-rel érkezzetek az esküvő helyszínére, a hatás -bizton állíthatom - fergeteges.

És nézzünk néhány fotót, melyek a vintage stílust jelenítik meg:

 

 

Wedding, Flowers, Hair, Reception, Cake, White, Dress, Bridesmaids, Yellow, Jewelry, Inspiration, Board, Vintage, Sunflower

 

Flowers, Reception, White, Decor, Blue, Wedding, Vintage, Valley, Elizabeth, Ojai, Messina

Flowers, Hair, Green, Dress, Red, Orange, Brown, Blue, Wedding, Bride, Yellow, Inspiration, Board, Groom, Outdoor, Vintage, Jagger photography- wa, Bike


 

 

 

 

 

Wedding, Flowers, Reception, Cake, Pink, White, Dress, Bridesmaids, Gold, Inspiration, Board, Vintage, Bari jay, Natalia misslin

 

Wedding, Diy, Vintage, New, York
Wedding, Flowers, Reception, Cake, Dress, Red, Blue, Bridesmaids, Invitations, Black, Inspiration, Board, Vintage, 50s, Rockabilly, Stephanie james couture, 1950s, Psychobilly, Wiggle dress

 

 

 

 

 

 

 

Forrás:www.projectwedding.com

 

Darvas Piroska

esküvői tanácsadó, esküvőszervező

www.pontnektek.hu

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pontnektekeskuvoszervezes.blog.hu/api/trackback/id/tr592198317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása