jún
9

A gyönyörű ruhához gyönyörű cipő illik. De ami szép az minden esetben kényelmes is? Gondoljatok bele, hogy legalább 8-10 órát kell viselnetek álmaitok öltözékét - beleértve a cipőt is - tehát mind a menyasszonyi ruhát, mind a cipőt igyekezzetek úgy kiválasztani, hogy az ne csak szép és mutatós legyen, de kényelmes is. Nem könnyű feladat!

Hogyan válasszunk cipőt?

Az alábbiakat vegyük sorra:

- melyik évszakban van az esküvő?

- milyen a ruha színe?

- milyen stílusú cipőt szeretsz hordani (lapos, magas, hegyes orrú, stb.)?

- később tudod-e használni?

 

Ha ősszel, télen van az esküvőd érdemes bőr cipőt választani, hiszen nem lehet tudni, vajon milyen időjárási viszonyok lesznek esküvőd napján. Egy szatén cipő talán nem éppen a legmegfelelőbb csapadékos, vagy hideg időjárás esetén.

Akinek tavasszal vagy nyáron van az esküvője, annak könnyebb a helyzete: nem csak az erre szakosodott szalonokban válogathat, hanem a cipőboltok választékában is talál fehér vagy krémszínű topánkát.

Ha fehér a ruhád, egyértelmű, hogy a cipőd is fehér legyen, ha krémszínű akkor pedig a lábbeli is legyen krémszínű. Létezik olyan megoldás is, amikor a kiválasztott ruha színéhez színezik a selyemszatén cipőt, így tökéletesen egy árnyalatban pompázik a ruhád és cipőd.

Ha a hétköznapokban is szereted a magassarkú, elegáns cipőket, megint csak könnyebben fogsz tudni választani. Ha viszont nem ez a helyzet, szánj elegendő időt a cipő kiválasztására is. Nyugodtan sétálgass benne az üzletben, próbáld elképzelni, hogy ebben kell fél napot töltened, állni, sétálni, táncolni. Ha csak kicsit is bizonytalan vagy, úgy érzed, hogy nem 100 %-os, inkább próbálj másikat.

Javaslatom azoknak a menyasszonyoknak, akik nem szeretik a magassarkút, hogy csak a szertartás(ok) idejére bírják ki ezt a megoldást, utánna viszont - főleg ha hosszú a ruha - nyugodtan váltsanak kényelmesebb cipőre, balerina cipőre, vagy a bevállalósak akár még a tornacipőt is megkockáztathatják a buli idejére.

A praktikusságot szem előtt tartva érdemes úgy cipőt választani, hogy azt később is használni tudd. Hamár nem kevés pénzt kifizetsz egy cipőre, akkor az ne csak egy alkalomra szóljon.

És a legfontosabb: mikor hazaviszed a kiválasztott cipőt, otthon többször is próbáld fel, viseljed hosszabb ideig, lépegess benne, gyakorold, hogyan tudsz benne sikkesen mozogni, sétálni, táncolni. Mikor az utolsó ruhapróbára mész, vidd magaddal, hogy a ruhád hosszát a cipőd magasságához tudják igazítani.

 

Esküvői
cipők

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép: ADEO 2000

 

Darvas Piroska

esküvői tanácsadó, esküvőszervező

www.pontnektek.hu

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pontnektekeskuvoszervezes.blog.hu/api/trackback/id/tr282068126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása