már
10

Az előző két bejegyzésben a helyszín és dekor költségcsökkentési trükkjeiről írtam.

Most lássunk még néhány ötletet, amivel pénzt tudtok megtakarítani:

  • Olyan helyszínt válasszatok, ahol megközelítőleg minden rendelkezésre áll álmaitok megvalósításához. Nagyon romantikus álom egy zöld réten, vagy vízparton tartott esküvő, de gondoljatok bele, hogy oda mindent bérelni, szállítani kell (sátor, asztalok, székek, áram, mellékhelyiségek, catering, stb.). Lehetőség szerint azokat az eszközöket és szolgáltatásokat vegyétek igénybe, ami rendelkezésre áll.

 

  • Tartsátok szem előtt az alábbi mottót: a kevesebb néha több! Mikor az esküvőtök hangulatát képzelitek magatok elé, próbáljatok meg higgandtan gondolkodni, s csak azokban színekben, hangulatban gondolkodjatok, amelyek valóban tetszenek mindkettőtök számára. Ami csak kicsit tetszik, vagy csak egyikőtöknek, vagy még éppen belefér az elképzelésetekbe, azt zárjátok ki. Egyből tisztább és harmónikusabb kép lesz előttetek és könnyebben tudtok dönteni.

 

  • Általában olcsóbban jöttök ki, ha hétköznap, pl. pénteken, vagy vasárnap tartjátok esküvőtöket (arról nem is beszélve, hogy vasárnap kevesebb alkohol fogy, mivel másnap esetleg dolgozni kell menni). Mind a helyszínek, mind az egyéb szolgáltatók tekintetében kb. 10%-al kevesebb költséget számolhattok.

 

  • Az italok választásánál nem kell feltétlenül ragaszkodni a palackozott borokhoz. Egyre több helyen találtok megbízható forrásból származó, pincékből hozott ún. "ház borai" borokat. Érdemes őket megkóstolni és az italcsomag összeállításánál ezeket választani. Nagyon jó ötletnek tartom - főleg a nyári melegben - ha a vacsora idejére kéritek, hogy az asztalokra kancsóba, jégkockával csapvizet szervírozzanak. Az ételekhez úgyis jobban esik egy pohár hidegvíz, ti meg csak jól jártok, ha kevesebb palackozott ital fogy.

 

Amit semmiképpen nem ajánlok:

  • Ne kérjetek rokontól, baráttól szívességet az esküvő napján, valamint udvariasan hárítsátok el, ha ők ajánlanák fel. Ne feledjétek, őket azért hívtátok, hogy veletek együtt részesei legyenek a Nagy Napnak, a munkát bízzátok szakemberre. Nincs annál szomorúbb dolog, ha azért nem maradnak szép fotók, mert a haver miközben jót beszélgetett a rég nem látott ismerőssel, lemaradt a nagy pillanatokról, netán egy pohárral többet ivott és homályosak lettek a felvételek. A barátnőket sem azért hívjátok, hogy az ő dolga legyen megnézni, van-e elég WC papír a toalettben, vagy kellőképpen rendbe van-e rakva. És nem a nagybácsi dolga, hogy intézkedjen, ha nem érkezik meg pontosan a zenekar, vagy hideg a húsleves és miért nem hozzák időben a tortát.

 

  • A másik dolog, amivel nem szabad spórolni, a jó zenekar vagy DJ választása. Senki nem fog két hét múlva emlékezni az esküvői menüre, de arra, hogy jót mulatott-e, jó volt-e a zene, arra igen. Ha tudjátok, hogy nagyon táncos a vendégsereg, szeretik a discot, érdemes egy jó DJ-t választani. Ha nem annyira táncosak, válasszatok egy 3-4 tagú zenekart, akik kellemes háttérzenével színesítik az estét és esetleg látványban is szórakoztatóak.

 

Szép napot kívánok mindenkinek,

Darvas Piroska

esküvői tanácsadó és esküvőszervező

www.pontnektek.hu

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pontnektekeskuvoszervezes.blog.hu/api/trackback/id/tr151828073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása